Vijverkalender

voor de maand Juni

 

Onderhouds adviezen
Juni wordt niet voor niets de groeimaand genoemd. Vaak overweldigend loopt het groen nu uit. Ook de planten in de vijver groeien massaal naar het wateroppervlak. Als het wateroppervlak dicht dreigt te groeien is het verstandig uit te dunnen. Om juist in deze maand alles uit uw waterplanten te halen, heeft Vijvercentrum Meppel een zeer uitgebreid assortiment producten welke uw waterplanten verzekeren van een weelderige bloei.

 

Water
Er waait nu veel stuifmeel en ander stof op de vijver. Hou het oppervlak helder met behulp van een oppervlakte afzuiger, bijvoorbeeld de VeldaPond Skimmer. Let erop dat de KH-waarde hoog genoeg blijft. Dat bepaalt het zuurbindend vermogen, wat belangrijk is voor de groei van zuurstofplanten. Dit resulteert in kraakhelder water en voorkomt algengroei.

 

Vissen
Om uw kostbare vissen te beschermen is de Pond Protector de oplossing. Door het spannen van ongevaarlijk schrikdraad wordt tegengegaan dat reigers de vijver benaderen. De jonge visjes kunt u bijvoeren met fijn gewreven 3-colour pelletfood. Ze groeien dan snel en na 10 tot 12 weken worden ze door de andere vissen niet meer gejaagd. Ziekteverschijnselen doen zich vooral bij nieuwe vissen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *